Radiatoren inregelen kan op verschillende manieren. Je kunt de radiatoren afstellen met een voetventiel of doormiddel van dubbel instelbare radiatorkranen. Op deze manier zorg je ervoor dat het verschil in aanvoertemperatuur– en retourtemperatuur (delta T) op elke radiator gelijk is.

Radiatoren inregelen met voetventiel

Een voetventiel bevindt zich in op de retouraansluiting van een radiator. Met een voetventiel kun je de radiator afsluiten als deze (tijdelijk) verwijderd moet worden. Maar je kunt dit ventiel ook gebruiken om het temperatuurverschil te regelen.

Door het afstellen van radiatoren met voetventielen is het eenvoudig en goedkoop om de installatie waterzijdig in te regelen. Er zijn geen nieuwe radiatorknoppen nodig, alleen kost dit wel veel tijd om het goed te doen.

Dubbel instelbare radiatorkraan

Een radiator waterzijdig inregelen kan ook met een dubbel instelbare radiatorkraan. Dit is een radiatorkraan die de doorstroming beperkt. Op de kraan kun je aan de hand van cijfers de doorstroomsnelheid (flow) instellen. Dit maakt radiatoren inregelen een stuk eenvoudiger dan inregelen met een voetventiel.

Het afstellen van de radiatorkraan gaat met een speciaal sleuteltje. Hiermee stel je aan de hand van het vermogen van de radiator de flow af. Vaak gebruiken wij de IMI Heimeier Eclipse kranen, met de bijbehorende App (Hytools).

Radiatoren inregelen is eenvouodig met de dubbel instelbare radiatorkranen van IMI Heimeier Eclipse.
Dubbel instelbare radiatorkranen van IMI Heimeier Eclipse

Radiatoren laten inregelen door ons

Wij kunnen de radiatoren ook voor u inregelen. Dit doen wij op basis van temperatuurverschil. Hiervoor zijn wel voetventielen nodig om dit af te stellen. Voor een afspraak kunt u het contactformulier invullen.